Κατάψυξη ωαρίων - ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

Κατάψυξη ωαρίων

Κατάψυξη  ωαρίων

Η κατάψυξη των ωαρίων με τη μέθοδο της υαλοποίησης επιτρέπει τη χρήση των ωαρίων αυτών σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Λόγω του γεγονότος ότι δεν σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου, τα ποσοστά επιβίωσης των ωαρίων είναι υψηλά, επιτρέποντας την αναβολή της μητρότητας με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας.

Αυτό είναι σημαντικό για τις γυναίκες που θα ήθελαν να αποθηκεύσουν ωάρια πριν υποβληθούν σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή άλλες θεραπείες που ενδέχεται να επηρεάσουν τη γονιμότητά τους στο μέλλον.

Αποθηκεύουμε επίσης ωάρια για κοινωνικούς λόγους, για γυναίκες που δεν είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια οικογένεια τώρα, αλλά πουθέλουν να διατηρήσουν υψηλές επίπεδα γονιμότητας. Τα ωάρια που καταψύχονται σε μικρότερη ηλικία είναι καλύτερης ποιότητας από αυτά που παράγουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η κατάψυξη ωαρίων προτείνεται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Γυναίκες που επιθυμούν να αναβάλουν τη μητρότητα.
 • Ογκολογικοί και άλλοι ασθενείς που θα λάβουν γοναδοτοξικές θεραπείες.
 • Γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις ωοθηκών, για παράδειγμα σε περιπτώσεις ενδομητρίωσης.
 • Όταν η διάθεση σπέρματος την ημέρα της ωοληψίας για να γίνει η γονιμοποίηση δεν είναι εφικτή
 • Ζευγάρια που για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους δεν θέλουν να κρυοσυντηρήσουν έμβρυα
 • Ασθενείς που έχουν πτωχή ανταπόκριση και συσσωρεύσουν ωάρια

Η επιθυμία σας να προσφέρετε απλόχερα την περίσσια αγάπη που κρατάτε μέσα σας είναι και δική μας επιθυμία.

KATAPSIKSI
Κατάψυξη ωαρίων σε γυναίκες με καρκίνο

Η κατάψυξη των ωαρίων για γυναίκες με καρκίνο θα επιτρέψει την αναβολή της εγκυμοσύνης έως ότου η ασθενής αναρρώσει από την ασθένεια, με την ίδια αναπαραγωγική πρόγνωση που είχε όταν τα ωάρια καταψύχθηκαν κατά τη διάγνωση.

Είναι σημαντικό να λάβετε πληροφορίες ή/και συμβουλές σχετικά με τις επιλογές όσον αφορά τη διατήρηση της γονιμότητας μόλις γίνει η διάγνωση και εξετάζεται η θεραπεία με χημειοθεραπεία.

Όταν πρόκειται να σκεφτούμε την υαλοποίηση των ωαρίων των ασθενών με καρκίνο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως η ηλικία της, η λειτουργία των ωοθηκών και οι ωοθηκικές εφεδρείες, ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας πριν από την έναρξη της χημειοθεραπείας και εάν ή όχι έχουμε έγκριση από τον οικολόγο. Η αναπαραγωγική πρόγνωση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ωαρίων που καταφέρνουμε να καταψύξουμε.

Κατάψυξη σπέρματος

Ίσως χρειαστεί να καταψύξετε σπέρμα για διατήρηση της γονιμότητας πριν από ορισμένες ιατρικές διαδικασίες ή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου θεραπείας γονιμότητας:

 • Αν η φυσική παρουσία του συντρόφου κατά την ημέρα της ωοληψίας δεν είναι εφικτή
 • Πριν από χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία
 • Πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη γονιμότητα
 • Σε περιστατικά λήψης σπερματοζωαρίων με βιοψία όρχεως
 • Πριν από έναν κύκλο θεραπείας γονιμότητας ως «εφεδρικό» δείγμα για την ημέρα της θεραπείας

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο