Ψυχολογική και Συμβουλευτική Υποστήριξη - ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

Ψυχολογική και Συμβουλευτική Υποστήριξη

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αποτελεί μια ιατρική και κοινωνική κατάσταση που συχνά βιώνεται ως μια αγχώδης εμπειρία όπου δυσκολεύει συναισθηματικά και τους δύο συντρόφους ίσως με διαφορετικό τρόπο τον καθένα ξεχωριστά. Το προσωπικό της κλινικής YΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ αναγνωρίζει τις συναισθηματικές ανάγκες των γυναικών και των ζευγαριών παρέχοντας συναντήσεις με ψυχολόγο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σε ένα πλαίσιο εμπιστευτικότητας και ασφάλειας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Η συμβουλευτική δίνει έμφαση στην ενημέρωση και διαχείριση συναισθημάτων και σκέψεων που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Σε αυτή τη διαδικασία δεν βρίσκονται τα ζευγάρια μόνα τους. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ευχάριστη και αισιόδοξη διάθεση στα ζευγάρια προκειμένου να υπάρχει ισορροπία και αισιοδοξία απέναντι σε κάθε βήμα της διαδικασίας.  

Έρευνες δείχνουν ότι η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης πριν από την έναρξη της θεραπείας βελτιώνει σημαντικά τόσο στις γυναίκες ατομικά όσα και στα ζευγάρια το στρές που σχετίζεται με την υπογονιμότητα και προάγει την συναισθηματική τους ευεξία.

Πιο συγκεκριμένα η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει :

 • Δίνοντας την ευκαιρία να εξερευνήσετε σκέψεις και συναισθήματα
 • Ονομάζοντας τους φόβους, τα άγχη και τα συναισθήματα
 • Διερεύνηση διαφορετικών στρατηγικών αντιμετώπισης
 • Αύξηση της ικανότητάς σας να επικοινωνείτε τις ανάγκες & τα συναισθήματα σας
 • Να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις εξωτερικές πιέσεις (π.χ. οικογένεια, κοινωνικός περίγυρος) που ενδεχομένως να εντείνουν το άγχος
 • Όλα τα ζευγάρια που προσέρχονται στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Υγεία ΙVF- EMΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ και βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας (πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ωοληψίας/εμβρυομεταφοράς, μετά το αποτέλεσμα)
 • Πριν από την έναρξη της διαδικασίας/κατά την πρώτη επίσκεψη: ρόλος του ψυχολόγου στο στάδιο αυτό είναι κυρίως ενημερωτικός και συμβουλευτικός και ο στόχος είναι η ενημέρωση και ψυχική προετοιμασία των σταδίων που ακολουθούν
 • Σε περιπτώσεις που τα ζευγάρια ή γυναίκες προχωρούν μέσω  δανεικών ωαρίων ή σπέρματος :

ρόλος ψυχολόγου είναι ενημερωτικός και συμβουλευτικός σχετικά με τις απορίες /άγχη /φοβίες που πολλά ζευγάρια ή γυναίκες εκφράζουν και σκέφτονται όταν χρειάζεται να επιλέξουν αυτή την επιλογή για να αποκτήσουν παιδί.

 • Σε περιπτώσεις στις οποίες το ζευγάρι χρησιμοποιεί την παρένθετη μητρότητα

 

Η συμβουλευτική μπορεί να είναι συνεχής διαδικασία και μπορεί να συνεχιστεί, ή να πραγματοποιηθεί είτε για πρώτη φορά πριν την έναρξη είτε  μετά την πορεία της θεραπείας.

 • Η υπηρεσία είναι δωρεάν και για να κλείσετε ραντεβού με την ψυχολόγο της μονάδας, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην γραμματεία του κέντρου 2117500510
 • Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης και διαδικτυακά.
 • Οι συνεδρίες γίνονται είτε ατομικές είτε συνεδρίες ζεύγους.
 • Η διάρκεια των συνεδριών διαρκούν για όσο η γυναίκα ή το ζευγάρι χρειάζεται τη συμβολή του ειδικού

Είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας βήμα για να σας θυμίζουμε πως δεν είστε μόνοι σε αυτό το όνειρο, είμαστε μαζί.

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο