Εμβρυολογικό Εργαστήριο - ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

Εμβρυολογικό Εργαστήριο

Το Εμβρυολογικό Εργαστήριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις αποτελεί το πλέον προηγμένο εργαστήριο στην Ελλάδα και από τα καλύτερα στον κόσμο.

Άρτια εξειδικευμένοι με πολυετή εμπειρία εμβρυολόγοι, υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, λειτουργία με βάση τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφάλειας που ισχύουν παγκοσμίως, καθιστούν την Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, ως την πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε υπογόνιμου ζευγαριού.

Τεχνολογία Time-lapse

Τα συστήματα time-lapse αποτελούνται από εξειδικευμένους επωαστές εντός των οποίων ενσωματώνονται ειδικές ψηφιακές κάμερες μικροσκοπίας. Τα έμβρυα φωτογραφίζονται κάθε 5-10 λεπτά και οι φωτογραφίες αυτές συντίθενται σε βίντεο με τη χρήση ειδικού λογισμικού. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας πληροφορίες για τη συνεχή ανάπτυξη των εμβρύων σε ολόκληρο το διάστημα της παραμονής τους στο εργαστήριο. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τον επωαστή ούτε στιγμή. Τα έμβρυα παραμένουν συνεχώς εντός του βέλτιστου περιβάλλοντος του επωαστή, αποφεύγοντας έτσι την ανεπιθύμητη έκθεσή τους σε μη ιδανικές εξωτερικές συνθήκες.

Η real-time βιντεοσκόπηση των εμβρύων καθώς αναπτύσσονται στο εργαστήριο, σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα λογισμικά και τον μεγάλο όγκο δεδομένων που προκύπτουν από τα συστήματα time-lapse, ανοίγει ένα νέο ορίζοντα δυνατοτήτων. Ο συνδυασμός time-lapse με έξυπνα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence, AI), τα οποία διαθέτουμε στο εμβρυολογικό εργαστήριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, προβλέπουν με μεγάλη ακρίβεια ποια έμβρυα θα οδηγήσουν σε επιτυχή κύηση και αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά επιτυχίας, φέρνοντας το εμβρυολογικό εργαστήριο στη νέα εποχή της αυτοματοποίησης. Επίσης, το time-lapse, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο έρευνας, προσφέροντας νέες πληροφορίες για κυτταρικές διαδικασίες των εμβρύων, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες στους επιστήμονες της αναπαραγωγής.

Σύστημα εξαερισμού Life Aire IVF- Μοναδικό στην Ελλάδα

Η καθαρότητα του αέρα του Εμβρυολογικού εργαστηρίου είναι κρίσιμης σημασίας για τη βέλτιστη ανάπτυξη των εμβρύων κατά την καλλιέργειά τους. Είναι απαραίτητο το περιβάλλον του εργαστηρίου να είναι απαλλαγμένο από βλαβερούς μικροοργανισμούς, πτητικές ουσίες και μικροσωματίδια.

Στο εμβρυολογικό εργαστήριο της νέας Μονάδας, εγκαταστάθηκε πρόσφατα το πρώτο στην Ευρώπη και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, υπερσύγχρονο σύστημα καθαρισμού αέρα LifeAire IVF, το οποίο εξουδετερώνει έως και το 99,99% μολυσματικών ουσιών και κλινικά αποδεδειγμένα βελτιώνει έως και 14.9% τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Συγκεκριμένα, τα προηγμένα φίλτρα του συστήματος LifeAire IVF καταστρέφουν τα εμβρυοτοξικά αερομεταφερόμενα παθογόνα μικρόβια και παγιδεύουν έως και το 99,99% των βιολογικών και περιβαλλοντικών χημικών ρύπων, καθώς και τους ιούς, συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊών, εξασφαλίζοντας απόλυτη καθαρότητα και ασφάλεια στο περιβάλλον του Εμβρυολογικού Εργαστηρίου, όπου αναπτύσσονται τα έμβρυα. Πρόκειται για το πρώτο σύστημα στην Ευρώπη και ένα από τα ελάχιστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Σύστημα ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης RIWitness

Η αποτελεσματική ιχνηλάτηση και ταυτοποίηση των ωαρίων, σπερματοζωαρίων και εμβρύων με τους αντίστοιχους μοναδικούς ασθενείς σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση, πλέον και νομικά. Το ηλεκτρονικό σύστημα RIWitness, με χρήση τεχνολογίας RIFD, διασφαλίζει την ορθότητα των διαδικασιών βήμα προς βήμα και εξασφαλίζει την απόλυτη ασφάλεια, διαφάνεια και προπαντός την εμπιστοσύνη των ασθενών μας.

Σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών του εργαστηρίου Log and guard

Η σταθερότητα των συνθηκών του Εμβρυολογικού εργαστηρίου επιτυγχάνεται με τη συνεχή real time καταγραφή όλων των κρίσιμων παραμέτρων μέσω του συστήματος παρακολούθησης «LogandGuard». Με το σύστημα αυτό έχουμε συνεχή 24/7 καταγραφή όλων των κρίσιμων εργαστηριακών συνθηκών (θερμοκρασία επωαστικών κλιβάνων, ψυγείων, χώρων, pH καλλιεργητικών υγρών, επίπεδα αερίων CO2 και N2 εντός των επωαστικών κλιβάνων, επίπεδα υγρού αζώτου των δοχείων φύλαξης γεννητικού υλικού στην Τράπεζα Κρυοσυντήρησης).

Πρωτοποριακό Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης IVFVision.ai

Με το Πρωτοποριακό Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης IVFVision.ai, του εμβρυολογικού εργαστηρίου, προσδιορίζεται με ακρίβεια η επιλογή του καταλληλότερου εμβρύουγια εμβρυομεταφορά, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εγκυμοσύνης στα υπογόνιμα ζευγάρια.

Το σύστημα IVFVision.ai χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence) αλλά και την απεικόνιση σε  τελευταίας γενιάς υπολογιστή, αναλύει την μορφολογία εικόνων βλαστοκύστης, (συγκεκριμένα εικόνα εμβρύου 5ης ημέρας)επεξεργάζοντας μεγάλο όγκο δεδομένων που είναι αδύνατον να διαχειριστεί ο ανθρώπινος νους, προβλέπει με ακρίβεια τις βλαστοκύστες εκείνες που είναι πιθανότερο να εμφυτευτούν, καθώς και αυτές που είναι πιο κατάλληλες για κρυοσυντήρηση.

Τράπεζα κατάψυξης

Η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις διαθέτει εξειδικευμένη Τράπεζα Κατάψυξης, με επίσημη άδεια από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Η Τράπεζα βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Μονάδας και πληροί υψηλές προδιαγραφές και όλους τους κανόνες ασφαλείας. Η Τράπεζα διαθέτει εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα 24ωρης παρακολούθησης των επιπέδων υγρού αζώτου των δοχείων φύλαξης γεννητικού υλικού, καθώς και αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό, προσφέροντας ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για την φύλαξη των κατεψυγμένων εμβρύων, ωαρίων και σπέρματος.

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο