Θέλω να κάνω Εξωσωματική. Πώς επιλέγω την κατάλληλη Μονάδα; - ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

Blog

Θέλω να κάνω Εξωσωματική. Πώς επιλέγω την κατάλληλη Μονάδα;

Γράφει ο
Ιωάννης Ζερβομανωλάκης

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ

 

Ένα ζευγάρι που αποφασίζει να κάνει παιδί με Εξωσωματική Γονιμοποίηση βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική απόφαση. Πέρα από την επιλογή του γιατρού, η επιλογή της κατάλληλης Μονάδας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κριτήριο που θα καθορίσει την επιτυχία της προσπάθειας.

Υπάρχουν λοιπόν παράγοντες που κάνουν τη διαφορά και οδηγούν σε ποσοστά κύησης που ξεπερνούν ακόμη και το 60% σε συγκεκριμένες κατηγορίες ζευγαριών.

Η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από γιατρούς, εμβρυολόγους, ψυχολόγο,  μαίες και νοσηλευτικό  προσωπικό, βρίσκεται δίπλα στο ζευγάρι από την πρώτη στιγμή που θα επικοινωνήσει με τη Μονάδα μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας ή ακόμη και τη γέννηση του παιδιού, καθώς ο ειδικός γιατρός είναι συχνά και ο μαιευτήρας που θα κάνει τον τοκετό. Θα πρέπει να διαθέτει την ανάλογη εμπειρία, η οποία συχνά έχει αποκτηθεί από την μακρόχρονη εκπαίδευση και εργασία σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, να είναι σε θέση να προσφέρει όλες τις σύγχρονες εξατομικευμένες θεραπείες ακόμη και στις δυσκολότερες περιπτώσεις και να έχει συνεχή επιστημονική παρουσία σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Το σύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο περιλαμβάνει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, τον οποίο διαθέτουν πλέον μόνο μεγάλες Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Ενδεικτικά αναφέρονται μικροσκόπια μικρογονιμοποίησης και βιοψίας εμβρύων με laser για προεμφυτευτική διάγνωση, συστήματα παρακολούθησης, ιχνηλάτησης και τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογία time lapse για συνεχή παρακολούθηση εμβρύων, σύστημα εξαερισμού για τον καθαρισμό του αέρα που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των εμβρύων πριν την εμβρυομεταφορά  καθώς και σύγχρονα συστήματα κατάψυξης και αποθήκευσης γενετικού υλικού. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι και στη χώρα μας παρατηρείται συνένωση παλαιότερων Μονάδων σε νέους υπερσύγχρονους χώρους, γιατί μόνο έτσι είναι εφικτές αυτές οι σημαντικές επενδύσεις σε μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η διασύνδεση της Μονάδας με κάποιο μεγάλο νοσοκομείο εξασφαλίζει ασφάλεια στη διεκπεραίωση της προσπάθειας και ενίσχυση με επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, σε περίπτωση που ο χειρισμός δύσκολων περιστατικών απαιτεί εξειδικευμένη γνώση. Το ζευγάρι αντιμετωπίζεται ολιστικά και δίνεται η δυνατότητα στη γυναίκα να έρθει σε επαφή με γιατρούς που θα τη συνοδεύσουν και κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού, αλλά και μετά τη γέννηση του παιδιού, εφόσον χρειαστεί.

Αν και η θεραπεία γονιμότητας είναι ο βασικός λόγος επίσκεψης στη Μονάδα, οι χώροι πρέπει να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη αισθητική, που επιτρέπει στο ζευγάρι να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα ζεστό φιλικό περιβάλλον που του εξασφαλίζει τη διακριτική μεταχείριση που επιβάλλεται σε μια τόσο ευαίσθητη διαδικασία.

Η Ελλάδα διαθέτει Μονάδες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης με επιστημονικό προσωπικό διεθνούς κύρους, τεχνολογία αιχμής και μοντέρνους χώρους, ώστε να προσελκύουν ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς επιστημόνων με όραμα για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Η σωστή επιλογή της Μονάδας είναι η καλύτερη συνταγή επιτυχίας για να γίνει πραγματικότητα το όραμα απόκτησης ενός παιδιού.

 

 

 

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας το μήνυμα σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο